DETTE ER 2008-UTGAVEN AV TEKSTUALITET. Gå til den nyeste utgaven
29 okt

Faglitterære tekster på nett

Nettmagasinet Tekstualitet har sprunget ut fra skribentmiljøet på master i faglitterær skriving ved Høgskolen i Vestfold, modulen: Formidling og forleggeri, våren 2008.

Tekstualitet er et magasin for faglitterære tekster. Magasinet er formet som en blogg som gir mulighet til interaktivitet mellom leser og forfatter; Leseren kan legge inn kommentarer som blir en del av magasinet. Her er det forføriske essays, bokomtaler og bokutdrag på mer enn en måte.

Målet for tekstualitet var tredelt:

  1. Å lære hvordan man lager et nettmagasin og erfare hvordan man drifter det.
  2. Tekstualitet skal forføre nye lesere til å lese tekster av nye faglitterære forfattere.
  3. Skape et nettsted hvor tekstforfattere kan forføres til å publisere på nett.

Redaksjonen består av

To forførende, faglitterære fruer:

Redaktør: Inga Gullhav - Kontaktadresse: gullhav@diakonhjemmet.no - tlf: 90 88 32 07

Redaksjonsmedlem: Tonje Berg-Dawson

Grafiske illustrasjoner/ foto:Inga Gullhav

Redaksjonen og redaktøren er masterstudenter fra 2007. Intensjonen er at at disse to faglitterære fruer skal forføre et par masterstudenter fra 2008 til å bli med i redaksjonen, og målet er at den forføreriske stafettpinnen skal føre til at nye studenter:

- Får kunnskaper om hvordan man lager et inspirerende nettsted for faglitterære tekster

- Erfarer og får kunnskaper om hvordan et faglitterært nettsted driftes

- Får erfaring fra det å sitte i en fagitterær redaksjon
- Lar seg forføre til å sette seg i redaktørestolen for å bidra til utgivelse av gode faglitterære tekster
- Blir inspirert til å skrive fantastiske tekster for tekstualitet
- Fanger nye lesere av faglitterære tekster

Tekstualitet er og har vært et fantastisk samarbeidsprosjekt mellom lærere og studenter på masterstudiet i faglitterær skriving. Merete Morken Andersen har vært en inspirator og en faglig støtte, Ommund C. Vareberg har med sine fantastiske pedagogiske evner, inspirert og veiledet redaksjonen. Tonje Berg-Dawson har hengt med og hatt troen på nettstedet og redaktøren i tynt og tykt, uten henne hadde ikke Tekstualitet overlevd det lange og kompliserte svangerskapet som nærmest endte i et hastekeisersnitt på grunn av noe som kunne ligne en setefødsel.

Nå er høsten 2008 kommet. Nye studenter er klare til å begynne, mens masterstudentene som begynte i januar 2007, er kommet til begynnelsen på avslutningen.

Å sitte i redaktørstolen i Tekstualitet har vært en lærerik prosess. Det har ikke ført til stort kontor og skinnstol med brede armlener, men til et lite, gult og sekskantet bord og en tjuefiretommers flatskjerm mitt i stua, akkurat der det er best å skrive. Det har vært mye jobb, og det har gitt meg som redaktør nyttig kunnskap og verdifulle erfaringer i forhold til faglig innhold og visuelt uttrykk. Før jeg gir stafettpinnen videre, vil jeg være sikker på at den forføreriske stafettpinnen ligger trygt å godt i hendene til en ny redaktør, omkranset av en inspirerende redaksjon og med det faglitterære mastermiljøet på Høgskolen i Vestfold i ryggen.

Inga Gullhav

Redaktør


One Comment

  1. 1 11.09.2008 kl. 10.50
    Permalink

    Gratulerer med flott bloggsted! Mitt tips er at dere skiller ut innledningsteksten fra øvrig innhold, så leseren blir (for)ført til et startsted. Apropo forføring hadde vært interessant om dere skrev noe om forholdet mellom forføring og fagtekst, som jo kan synes litt motsettningsfullt.

    mvh Ivar

Legg til kommentar

You must be logget inn to post a comment.